Heidi Kakko persoonilugu

 

1. Kui kaua olete JCI-s olnud ning milliste tegevustega olnud seotud?
 
Esmakordselt puutusin JCIga kokku 16 aastat tagasi – 1995.aastal, kui olin Tartus tegutseva ärikooli juht. Liikmeks astusin aga alles 2002.aastal ja toona huvi tõttu JCI sotsiaalse poole ehk ühiskonnale suunatud projektide suhtes. Esimene projekt, milles kaasa lõin, oligi JCI Toompea korraldatud Südamejooks. Kõige viimane suur-projekt, mida vedasin, oli JCI Estonia Aastakonverents 2010, mis valiti kodalaste eelmise aasta Lemmikprojektiks. Peaaegu 10 aasta sisse mahub väga palju ühiseid tegemisi, kuid leian ikka, et kõige olulisema väärtusega on need projektid ja tegemised, mis on suunatud kojast väljapoole ja aitavad midagi ühiskonnas muuta – näiteks, minu presidendiaastal, suutis kodukoda JCI Toompea ellu viia üle aegade suurima finantstoetusega projekti kojas üldse -  heategevuskampaania “Veerand miljonit krooni Heleni Kooli toetuseks”.
 
2. Millega igapäevaselt tegelete?

 
Igapäevaselt tegelen riskikapitalituru arendamisega Eestis – et nendel kasvuambitsiooniga noortel ettevõtjatel, kes vaatavad maailma algusest peale suurelt ja kel on tahe ära teha suuri asju, oleks oma alguses veel väikese ettevõttega võimalik Eestist minna rahvusvahelisele turule. Eesti Arengufondi riskikapitaliinvesteeringute juhina on mul vedada 4-liikmeline meeskond ja 30 miljoni euro suurune investeerimisportfell. Ja nii väikeses riigis, kui Eesti ei saa innovaatilised kiirekasvulised ettevõtted siseturule keskenduda, vaid peavad algusest peale olema born global. 
 
3. Mis põhjusel soovisite hakata BeWise loenguid/koolitusi andma?

 
Leian, et JCI BeWise koolitustesari on hindamatu teadmiste lisa-allikas neile tudengitele, kes tahavad elu ja äri praktilisest poolest väga erinevate tahkude kaudu aimu saada. Kindlasti ei paku erinevate teemade 1,5-tunnised loengud kogu vajalikku teadmist, kuid annavad hea hüppelaua, mille pealt soovi korral edasi liikuda. Kõik praktikud, kes loengusarjas esinemas käivad, avavad kuulajate jaoks oma maailma ukse – sealt sisseminemine ja teema sügavuti uurimine (nii teooria kui praktikas) on kuulaja/osaleja enda otsus ja vastutus.  Mind ajendas esinema soov seda oma maailma jagada – et noored näeksid neid võimalusi, mis startup-ettevõtjate maailmas olemas on.
 
4. Miks soovitaksite sellist loengute andmise kogemust ka teistele praktikutele?


Teistele praktikutele soovitan sellist esinemiskogemust eelkõige saadava positiivse tagasiside tõttu – kus mujal kohata korraga nii palju huvitavaid särasilmseid noori! Mina usun, et nii mõnigi minu esinemist kuulanu avastas enda jaoks uue valdkonna ja uue perspektiivi, millest lähtudes oma valikuid teha – ka see, kui oled kellegi maailmapilti avardanud – on hea motivatsioonitegur sellises loengusarjas esineda.  

5. Soovitus teistele

Järgmise sammuna kutsun kõiki startup-ettevõtluse huvilisi 1.-2.detsembril osalema ürituste-sarjas “Start Smart! – Wantrepreneur 2 Entrepreneur“. Alustavatele ettevõtjatele räägivad sellised tõelised praktikud nagu turundusguru Mark Turrell, produtsent Kris Haamer, tehnoloogiaettevõtete juhid Ardo Reinsalu, Andrew J. Scott, Riikka Lindström ja Tõnu Runnel, riskikapitaliinvestor Artturi Tarjanne, personalijuht Riina Einberg ning USA riskikapitalituru juurapoole guru Richard Horning.
 
Registreerida saab siin: http://www.start-smart.me/start-smart/wantrepreneur-2-entrepreneur

Rubriigid: Uudis. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.